درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-13  |  2024-12-03  |  بروز شده در: 1403/09/13 - 17:57:1 FA | AR | PS | EN
تقویت روابط زراعتی میان ایران و افغانستان            اعلام حکومت نظامی در کوریای جنوبی            ساخت بندر موقت در ساحه سرحدی میان افغانستان و ترکمنستان            انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا            بسته شدن انستیتوت‌های طبی بروی دختران            افغانستان امروز به مصاف نیپال می رود            آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟            رونمایی از بسته جدید کمک‌های امریکا به اوکراین            پیام کوتاه تهران به واشنگتن درباره سوریه            سفر سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان به چین             اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان            امروز نشست اکو در ایران بدون حضور نماینده طالبان برگزار می‌شود             ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی             معرفی 23 کودک مصاب به سوراخ قلب به شفاخانه‌های کابل            کشته شدن 100 تن در نتیجه درگیری هواداران فوتبال در گینه            






تاریخ نشر: 1398/12/19 - 19:21:4
تعداد بازدید: 1201
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

مرگ دموکراسی امریکایی در افغانستان؛ یک کرسی و دو مدعی
 مرگ دموکراسی امریکایی در افغانستان؛ یک کرسی و دو مدعی

امروز را باید روزی بی‌سابقه در تاریخ افغانستان دانست روزی که دو نفر هم‌زمان به عنوان رئیس‌جمهور مراسم تحلیف برگزار کردند و اکنون این کشور شاهد حضور دو مدعی برای کرسی قدرت است.

از زمان حضور آمریکا در افغانستان همواره شاهد این مساله بوده‌ایم که امریکایی‌ها اصلی‌ترین دلیل حضور خود در افغانستان را برقراری دموکراسی منطبق با اصول لیبرال‌دموکراسی غربی و بنیان نهادن متدهای دولت-ملت‌سازی آمریکایی در این کشور آسیایی اعلام کرده‌اند. به همین دلیل هم هست که واشنگتن در دو دهه اخیر هزینه‌های گزافی پرداخته تا بتواند انتخابات مورد نظر خود را که اصلی‌ترین نماد دموکراسی آمریکایی می‌داند با همه فراز‌ونشیب‌هایش در افغانستان برگزار کند.

نگاهی به چهار دوره انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان نشان می‌دهد که در هر دوره این روند با تنش‌های زیادی همراه بوده که در دور سوم آن و در رقابت میان اشرف‌غنی و عبدالله به اوج خود رسید.

آمریکا همواره سعی کرده بود دخالت خود را در انتخابات و تقلب و تخلف گسترده‌ای که در نظر داشته را پنهان کند اما در دور سوم انتخابات ریاست‌جمهوری، پافشاری عبدالله و حامیانش باعث شد چهره واقعی آمریکا از پس پرده بیرون بزند. در آن انتخابات جان کری مستقیما به کابل آمد و با پس زدن آرای مردم اعلام کرد که آمریکا حکومت وحدت ملی را تشکیل داده و اشرف‌غنی به عنوان رئیس‌جمهور و عبدالله عبدالله را به عنوان رئیس اجرایی به کار گماشته است.

این دخالت آشکار و طرح آمریکایی برای کوتاه مدت توانست مرهمی باشد بر شکست طرح دموکراسی آمریکایی در افغانستان اما 5 سال بعد ماجرا به شکل دیگری در حال تکرار بود.
موعد برگزاری چهارمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری فرا رسیده بود و بار دیگر عبدالله عبدالله و حامیانش در برابر اشرف‌غنی و طرفدارانش در این عرصه شروع به رویارویی کرده بودند.

انتخابات چهارمین دوره ریاست‌جمهوری افغانستان در فضای سرد حاکی از آغاز احتمالی مذاکرات صلح با طالبان بالاخره برگزار شد اما در همان روز تیر اول بر پیکره دموکراسی آمریکایی فرود آمد؛ مشارکت حدود 13 درصدی مردم افغانستان به شدت تنه دموکراسی و دولت-ملت‌سازی آمریکایی در افغانستان را لرزاند اما کار به همین‌جا ختم نشد.

تیر دوم زمانی بر این پیکر نشست که از فردای انتخابات زمزمه اختلافات بر سر شمارش آرا به گوش می‌رسید و همین موضوع باعث شد که در ظاهر شمارش یک میلیون و نهصد هزار رای بیش از سه ماه زمان ببرد و این یعنی آرای مردم هیچ ارزشی نداشت و این آمریکا بود که به سه ماه زمان نیاز داشت تا بتواند طرفین را به هر طریقی شده راضی کند و نگذارد پایه‌های سست دموکراسی نیم‌بندش در افغانستان بیش از پیش به سمت فروپاشی برود اما در نهایت موفق نشد و اعلام نتایج نتایج نهایی آرا و عدم پذیرش این نتایج از سوی عبدالله باعث شد تا آمریکا بار دیگر به سمت سقوط دولت‌-‌ملت‌سازی‌اش در افغانستان پیش برود.

ضربه آخر بر این پیکره اما کاری‌تر بود؛ ضربه‌ای به نام مراسم تحلیف و آغاز به کار رئیس‌جمهور جدید.

هم عبدالله و هم غنی اعلام کرده بودند که خود رئیس‌جمهور قانونی هستند و هر کدام جداگانه مراسم تحلیف برگزار خواهند کرد. آمریکا که تازه و پس از مدت‌ها منت‌کشی توانسته بود طالبان را راضی به امضای توافق نیم‌بند صلح کند اصلا دوست نداشت تا با برگزاری دو‌ مراسم تحلیف تمام نقشه‌هایش نقش بر آب شود و درست در زمان برداشت میوه مکاری‌هایش سر به سنگ بخورد.

به همین دلیل زلمی خلیل‌زاد بار دیگر و فعال‌تر از گذشته وارد میدان شد. او بارها به سراغ غنی و عبدالله رفت. منابع نزدیک به طرفین می‌گویند آمریکا حاضر شده بود باج‌های زیادی بدهد تا عبدالله و غنی را راضی به تشکیل حکومت مشترک‌ کند و جلوی افتضاح دو مراسم تحلیف را بگیرد.

واشنگتن به خوبی می‌دانست برگزاری دو‌ مراسم تحلیف معمای مرگ دموکراسی و دولت-ملت‌سازی آمریکایی در افغانستان است و این یعنی علاوه بر تمام امتیازاتی که آمریکا حدود دو هفته پیش به طالبان داد تا بتواند اندک حیاتی داشته باشد با برگزاری دو‌ مراسم تحلیف حیاتش در افغانستان رو به مرگ می‌رود.

امریکا تا آخرین دقایق نیز پا پس نکشید و حاضر شد برای حفظ آبروی خود و دموکراسی‌ تقلبی‌اش در افغانستان هر تصمیمی بگیرد حتی اگر آن تصمیم مانند همه دوره‌های گذشته برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در مقابل آرای مردم افغانستان باشد. تلاش‌های آمریکا شاید رو به توفیق او هم داشت پیش می‌رفت و غنی و عبدالله حاضر شدند مراسم تحلیف‌شان را چند ساعتی به تاخیر بیاندازند اما در نهایت آنچه آمریکا در نظر داشت، حادث نشد و دو مراسم تحلیف هم‌زمان در کابل برگزار شد و اکنون هم غنی و هم عبدالله خود را رئیس‌جمهوری قانونی کشورشان می‌دانند.

فارغ از آنچه در روزهای آینده اتفاق خواهد افتاد، اتفاق بی‌سابقه امروز افغانستان را باید میخ نهایی بر تابوت دموکراسی وارداتی آمریکایی و دولت- ملت‌سازی واشنگتن در افغانستان و مرگ تمام آرزوهایش دانست. اکنون پس از حضور همه‌جانبه بیست‌ساله در افغانستان نتیجه آن همه هزینه و کشتار و کشته‌شدن چیزی نیست جز حضور دو‌ پادشاه در یک اقلیم که در نوع خود بی‌نظیر است. به نظر می‌رسد از امروز تمام تحلیل‌گران و نظریه‌پردازان آمریکایی بر پیکره بی‌جان لیبرال دموکراسی آمریکایی خواهند گریست.

نویسنده: سید حسام رضوی

منبع: تسنیم

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/14449


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید


تاثیر بازگشت ترامپ بر جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟


آیا امریکا بخاطر اسرائیل آماده جنگ با ایران است؟


آیا پیروزی ترامپ معادلات در افغانستان را برهم میزند؟


«اول برنده» کارزار انتخابات امریکا کیست؟


مقصر سقوط کیست؛ یک گناه و صد متهم


میراث شهید نصرالله در دستان نعیم قاسم


بریکس پلس توان رقابت با غرب را دارد؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

فایق سیاست‌های طالبان را دشمنی با مردم افغانستان خواند

تقویت روابط زراعتی میان ایران و افغانستان

اعلام حکومت نظامی در کوریای جنوبی

ساخت بندر موقت در ساحه سرحدی میان افغانستان و ترکمنستان

انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا

بسته شدن انستیتوت‌های طبی بروی دختران

افغانستان امروز به مصاف نیپال می رود

آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟

رونمایی از بسته جدید کمک‌های امریکا به اوکراین

پیام کوتاه تهران به واشنگتن درباره سوریه

سفر سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان به چین

اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان

امروز نشست اکو در ایران بدون حضور نماینده طالبان برگزار می‌شود

ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی

معرفی 23 کودک مصاب به سوراخ قلب به شفاخانه‌های کابل

کشته شدن 100 تن در نتیجه درگیری هواداران فوتبال در گینه

فراهم شدن امکانات معیشتی برای ۲۰۰ هزار خانواده افغان تا سال ۲۰۲۶

شهروندان افغان‌ در خط مقدم سرمایه‌گذاری در ایران

سفر قریب الوقوع پوتین به هند

لت‌وکوب بی‌رحمانه یک دختر افغان در ترکیه

شورای امنیت درباره افغانستان نشست برگزار می‌کند

قطر برای تقویت و بازسازی بنیادهای فرهنگی افغانستان همکاری می کند

افزایش همکاری دهلی با کابل برای کاهش نفوذ پاکستان

ایجاد بازار مشترک افغانستان-چین در مسیر معدن «مس عینک»

تلاش تازه اتحادیه اروپا برای جلب حمایت ترامپ از اوکراین


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.